כולם כבר יודעים שהגז הטבעי חסכוני, בטוח לשימוש וירוק יותר, אך הידידותיות לסביבה אינה באה לידי ביטוי רק במהלך השימוש השוטף בגז טבעי.
כבר בתהליך תכנון רשת חלוקת הגז והקמתה נלקחים בחשבון שיקולים של התחשבות בסביבה. וזו גולת הכותרת: שיקולי השמירה על הסביבה חיים בשלום לצד שיקולים כלכליים.
עמודי חשמל גבוהים שביניהם מתוחים כבלי חשמל, עליהם יושבות ציפורים וצופות בשקיעה עשויים להיתפס כנוף מעניין בתערוכת צילומים בשחור-לבן במוזיאון או בתמונת אוירה שעליה מוקרנת התחזית בטלוויזיה, אך האמת היא שעמודי חשמל הם אלמנט מכוער, מזהם ואף מסוכן.
לעומת חשמל המגיע לבתים בד”כ על גבי כבלים ועמודים, גז טבעי זורם בצינורות המוטמנים באדמה. להקמת צנרת גז טבעי נדרש חתך קרקע לא עמוק המייצר מינימום פגיעה וניתן לשיקום מהיר. בעזרת צנרת הגז הטבעי ניתן להקים מרכזי אנרגיה מקומיים החל מרמת השכונה ועד לרמה אזורית, בהם יופק חשמל. מרכזים אלו יכולים להוות חלופה זולה, יעילה וחסכונית להקמת קווי מתח עליון לאורך תוואים ארוכים ולחסוך את הכיעור והפגיעה בנוף.
להטמנת צינורות הגז הטבעי נדרש, כאמור, חתך קרקע מינימלי, אך בנוסף, איחוד ממשקי תכנון והקמה עם גופי תשתיות נוספים (מים, תקשורת, ביוב וכיו”ב) יכול לחסוך חפירות כפולות בקרקע, וכך תכנון נכון גם תורם לסביבה וגם לחסכון בעלויות הקמת התשתית.
חיבור מפעלי תעשייה לצנרת הגז הטבעי לא רק מובילה באופן מיידי לשיפור הרווחיות שלהם כפועל יוצא מההוזלה המשמעותית של עלויות האנרגיה, היא גם תורמת להפחתת זיהום האויר שמייצרים המפעלים ושיפור איכות הסביבה באיזור.
תכנון מדויק ויעיל של הטמנת צינורות הגז באדמה מאפשר זמן תגובה מהיר למכשולים שלא נצפו מראש והתאמה אליהם. פרישת צנרת ממוקדת תורמת גם היא לסביבה בכך שנמנעות חפירות עודפות או שלא לצורך ובהמשך יהיה ניצול מיטבי של קיבולת הצנרת.
תכנון והקמה המבוססים על עקרון ה- BAT – Technique Available Best, כלומר, שימוש בצנרת ואביזרים בעלי רמת אמינות גבוהה מאד ותוחלת חיים ארוכה, מפחית את הצורך בתחזוקה ומונע אף הוא פגיעה בסביבה.